menu item
menu item
menu item jahanje
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item kultura
menu item sport

Sport

Sport je u Kreševu oduvijek predstavljao važan segment života, a tako je i danas. Kako su jačale potrebe za sportskim aktivnostima, tako su stvarani i uvjeti za bavljenje sportom, a dio sportskih terena pogodan je i za pripreme različitih sportskih kolektiva.

Nogometni stadion NK „Kreševo“ sa pomoćnim terenima, natkrivenom tribinom i svim potrebnim pratećim sadržajima pruža odlične uvjete za odigravanje utakmica i pripreme nogometnih klubova, pa se na njemu nerijetko odigravaju i međunarodne utakmice. Svega stotinjak metara od stadiona, u obližnjem naselju Troska, nalazi se novoizgrađena sportska dvorana, koja također zadovoljava visoke tehničke kriterije, pa je u njoj, za kratko vrijeme otkad je izgrađena, održan veći broj međunarodnih natjecanja i državnih prvenstava. 

Na kreševskom području nalaze se i dva bazena te veći broj teniskih igrališta, a posebno treba istaknuti automotodrom na Gajicama, gdje se već više godine održavaju međunarodne moto-cross i enduro utrke. Ovaj vid auto-sporta u proteklom razdoblju se pokazao kao jedan od najatraktivnijih te godinama privlači veliki broj vozača, klubova, sponzora, medija i gledatelja pa je Kreševo odavno prisutno u europskim kalendarima i almanasima ovih i srodnih sportova.

Zapažene uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima postižu i članovi Kluba dizača utega i Taekwon do kluba «Kreševo», kao i brojni drugi sportski kolektivi.

Posljednjih godina i skijanje zauzima značajno mjesto u sportskim aktivnostima. Prije nekoliko godina je, naime, u neposrednoj blizini planinarskog doma na Lopati, 15 km od Kreševa, uređena skijaško-sanjkaška staza dužine 750 m, sa ski-liftom i „pečurkom“, u kojoj se mogu dobiti topli napici, piće i jela sa roštilja.

Općinske sportske igre, koje se posljednjih nekoliko godina održavaju na igralištu Osnovne škole te na drugim sportskim terenima na području općine, također privlače veliku pozornost. Traju dvadesetak dana, a natjecanja se odvijaju u velikom broju sportskih disciplina. 

impressum

 

click logo    designer