menu item
menu item
menu item jahanje
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item
menu item kultura
menu item sport

Jahanje

Često se za prirodne ljepote kaže da su božji dar. Ponekad se u tome i pretjeruje, no, kad se to kaže za Gajice, onda je to još uvijek škrte i nedovoljno uvjerljive riječi, jer prave riječi za opis ove ljepote jednostavno ne postoje.

Gajice se nalaze oko šest kilometara sjeverno od Kreševa, a prostiru se na pitomom brežuljkastom području ispunjenom niskim šumama u kojima prevladavaju hrast i breza, mada su, po nekom ključu, koji je sama priroda odredila gotovo idealno, zastupljene i druge vrste drveća. Čitavo područje prošarano je manjim i većim travnatim proplancima, visoravnima i obroncima, a na jednoj od visoravni, smještenoj na 740 m n/v, nalazi se posjed obitelji Stanić.

Čitav posjed, koji se prostire na oko 100.000 četvornih metara, opasan je stazom za trening i obuku konja, a unutar kružnog prostora visoravni se, osim svega onog što je potrebno za optimalan uzgoj i boravak konja, nalaze i brojni drugi sadržaji. Tu su, naime, i tereni za nogomet, košarku i odbojku, nasadi gotovo svih vrsta kontinentalnog voća, pčelinjak, te mnogo drugog zanimljivog i lijepog.

Ipak se u središtu svih aktivnosti na imanju nalaze konji, mada "životinjsko carstvo" Gajica ne čine samo oni nego i krave, koze, psi i mačke, te raznovrsna perad (kokoši, pauni, morulje, guske, patke, itd.).

impressum

 

click logo    designer